Ga terug
Victoria sponge cake

Victoria sponge cake

Een heerlijke Britse cake gevuld met jam en slagroom! Gegarneerd met vers fruit en poedersuiker.
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Taart
Personen 10 personen

Benodigdheden

  • 2 ronde springvormen van 20 cm
  • Mixer/keukenmachine
  • Bakpapier
  • Zeef

Ingrediënten
  

  • 240 gram boter op kamertemperatuur
  • 240 gram kristalsuiker
  • 240 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl vanille-extract

Voor de vulling

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram jam

Garnering

  • aardbeien
  • bramen
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voor de cakelagen

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de twee springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de cakelagen in de mengkom van de keukenmachine en klop gedurende 3 tot 4 minuten, totdat alle ingrediënten mooi gemengd zijn.
  • Verdeel het cakebeslag over de twee springvormen en bak de cakelagen in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  • Laat de cakelagen 10 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit. Laat de cakelagen volledig afkoelen op een taartrooster.

Voor de vulling

  • Klop de slagroom stijf samen met de klopfix, het poedersuiker en het vanille-extract.
  • Leg één plak cake voor je en verdeel hierover de jam gevolgd door de helft van de slagroom. Snijd een paar aardbeien in plakjes en leg deze op de slagroom. Dek af met de volgende plak cake.
  • Spuit toeven slagroom aan de rand van de cake laag en vul het midden op met de rest van de slagroom. Garneer met wat aardbeien en bramen en bestuif tot slot met wat poedersuiker door gebruik te maken van een zeefje.
  • Snijd de taart in punten en bewaar in de koelkast.