Ga terug
Tarte flambée

Tarte flambée

Een klassieker uit de Elzas. Dun brooddeeg belegd met crème fraîche, spekjes en ui.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers flammkuchendeeg
  • 125 gram crème fraîche
  • 175 gram gerookte spekjes
  • 1 ui
  • peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Rol het flammkuchendeeg uit en bestrijk met de crème fraîche. Strooi vervolgens de gerookte spekjes eroverheen.
  • Pel de ui en snijd doormidden. Snijd de ui vervolgens in dunne halve ringen en leg deze op je tarte flambée.
  • Bak de tarte flambée in het midden van oven goudbruin en gaar in circa 12 tot 15 minuten.
  • Geniet ervan!