Pastasalade met kip
Een heerlijke pastasalade gevuld met kip, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes. Geserveerd met een honing-mosterd sausje.
Bereidingstijd 25 minuten min
Voor de salade
- 85 gram veldsla
- 200 gram kipfiletblokjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 1/2 komkommer
- 2 tl honing
- olijfolie
Voor de honing-mosterd saus
- 1 el mayonaise (light)
- 1 el kwark
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- zout&peper
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Meng alle ingrediƫnten voor de honing-mosterd saus in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de komkommer en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verdeel de veldsla over de borden en leg hierop de komkommer en de zongedroogde tomaatjes.
Meng de pasta met de saus en verdeel deze ook over de sla. Schaaf wat van de Parmezaanse kaas af en garneer hiermee je sla.
Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de kip goudbruin en gaar in circa 5 tot 7 minuten. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg de laatste halve minuut de honing toe en meng goed door elkaar.
Verdeel tot slot de kip over de salade.
Geniet ervan!