Ga terug
Pastasalade met kip

Pastasalade met kip

Een heerlijke pastasalade gevuld met kip, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes. Geserveerd met een honing-mosterd sausje.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de salade

  • 85 gram veldsla
  • 200 gram kipfiletblokjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 tl honing
  • olijfolie

Voor de honing-mosterd saus

  • 1 el mayonaise (light)
  • 1 el kwark
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de honing-mosterd saus in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de komkommer en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verdeel de veldsla over de borden en leg hierop de komkommer en de zongedroogde tomaatjes.
  • Meng de pasta met de saus en verdeel deze ook over de sla. Schaaf wat van de Parmezaanse kaas af en garneer hiermee je sla.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de kip goudbruin en gaar in circa 5 tot 7 minuten. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg de laatste halve minuut de honing toe en meng goed door elkaar.
  • Verdeel tot slot de kip over de salade.
  • Geniet ervan!