Ga terug
orzo ovenschotel met gehakt

Orzo ovenschotel met gehakt

Een heerlijke ovenschotel gevuld met orzo, gehakt, groenten en twee soorten kaas. Extra lekker met wat verse basilicum
Bereidingstijd 35 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 300 gram orzo
  • 300 gram rundergehakt
  • 680 ml passata
  • 400 ml kokend water
  • 60 gram geraspte kaas
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 knoflookteentje
  • 2 tl oregano
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en pel het knoflookteentje. Schil de winterpeen. Snijd de winterpeen, de courgette en de paprika's in kleine stukjes.
  • Verwarm een pan op het vuur en voeg hieraan het rundergehakt toe. Rul het in circa 5 minuten en voeg dan de ui en de knoflook toe. Bak twee minuten mee. Voeg dan de groenten toe en bak dit gedurende 5 minuten. Dan mag de orzo erbij, die je 1 minuut meebakt. Verkruimel dan het bouillonblokje boven de pan en voeg de passata en het kokende water toe. Meng alles goed door elkaar. Laat het geheel nu gedurende 20 minuten op laag tot matig vuur zachtjes pruttelen, zodat dat orzo gaar wordt. Schep regelmatig om.
  • Verwarm in de tussentijd de oven op 180°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Zodra de orzo gaar is, schep je het mengsel in de ovenschaal. Verdeel beide soorten kaas erover en plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de kaas goudbruin in circa 20 minuten.
  • Verdeel over de borden en garneer met verse basilicum.
  • Geniet ervan!