Ga terug
Tomaten orzo met burrata

Tomaten orzo met burrata

Een makkelijk gerecht met slechts een 8 ingrediënten, dat is deze tomaten orzo met burrata. Extra lekker met een paar blaadjes verse basilicum!
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 160 gram orzo
  • 300 ml passata
  • 250 ml water kokend
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 bolletjes burrata klein formaat
  • basilicum naar smaak
  • 1 el roomboter

Bereidingswijze

  • Snipper de ui.
  • Verwarm de roomboter in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui aan. Voeg na 2 minuten de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Meng in de tussentijd de passata met het water en verkruimel het groentebouillonblokje erboven. Meng alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  • Als de orzo 1 minuut heeft meegebakken, kun je de passata bouillon toevoegen. Zet het vuur laag en meng alles goed door elkaar. Kook de orzo in circa 25 tot 30 minuten gaar. Schep regelmatig de orzo even om!
  • Schep de tomaten orzo in twee borden en leg op ieder bord er één bolletje burrata bij en garneer met basilicum naar smaak.
  • Geniet ervan!
orzo met buratta, orzo risotto, risotto van orzo, tomaten orzo, vegetarisch