Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Snijd ook de kipfilet in blokjes.
Zet een pannetje op laag vuur met daarin het water, de sojasaus, de bruine basterdsuiker, het groentebouillonblokje en de ketjap. Breng aan de kook.
Verwarm in de tussentijd de roomboter in een ruime pan of eventueel een wok op middelmatig vuur en voeg hieraan de ui toe en het knoflookpoeder. Bak dit twee minuten. Doe dan de orzo en de champignons erbij en bak dit ook 2 minuten mee.
Voeg dan de Oosterse bouillon toe en zet het vuur laag. Laat de orzo nu 25 tot 30 minuten koken totdat de orzo gaar is.
Bak de kipfilet in een beetje olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur in circa 5 tot 6 minuten goudbruin en gaar.
Als de orzo bijna gaar is, mag de kipfilet worden toegevoegd.
Verdeel de teriyaki orzo over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas.