Teriyaki orzo met kip

Teriyaki orzo met kip

Een heerlijke teriyaki orzo met kip. Orzo is een ingrediënt dat ik regelmatig gebruik. Deze keer ging ik voor een variatie op een risotto, in de vorm van deze teriyaki orzo met kip. Deze orzo heeft heerlijke Oosterse smaken en is gevuld met kastanjechampignons. Naast de champignons gaat er ook nog kipfilet in deze orzo. Doordat de orzo wordt gekookt in een bouillon met sojasaus en ketjap, krijgt het gerecht zowel een zoete als een zoute smaak.

Bereiding

Deze orzo met kip is niet moeilijk om te maken. Eerst fruit je kort de ui aan samen met het knoflookpoeder. Dan mogen de risotto en champignons erbij en kort worden meegebakken. Schenk de Oosterse bouillon erbij en laat de orzo nu gaar koken in de bouillon. Je zult merken dat de orzo dan een hele lekkere structuur krijgt. Bak de kip in een andere pan en voeg deze tegen het einde van de kooktijd van de orzo toe aan de pan met orzo. Serveer het gerecht met wat geraspte Parmezaanse kaas. Heerlijk!

Andere orzo recepten

Geen zin in een Oosterse orzo? Probeer dan eens deze tomaten orzo met burrata of deze orzo ovenschotel met spruitjes. Beide heerlijke hoofdgerechten met in de hoofdrol orzo.

Teriyaki orzo met kip

Teriyaki orzo met kip

Orzo een keer op een speciale manier proberen? Maak dan eens deze teriyaki orzo met kip en kastanjechampignons.
Bereidingstijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 160 gram orzo
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 400 ml water kokend
  • 30 ml sojasaus
  • 20 ml ketjap
  • 30 gram donkere basterdsuiker
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Snijd ook de kipfilet in blokjes.
  • Zet een pannetje op laag vuur met daarin het water, de sojasaus, de bruine basterdsuiker, het groentebouillonblokje en de ketjap. Breng aan de kook.
  • Verwarm in de tussentijd de roomboter in een ruime pan of eventueel een wok op middelmatig vuur en voeg hieraan de ui toe en het knoflookpoeder. Bak dit twee minuten. Doe dan de orzo en de champignons erbij en bak dit ook 2 minuten mee.
  • Voeg dan de Oosterse bouillon toe en zet het vuur laag. Laat de orzo nu 25 tot 30 minuten koken totdat de orzo gaar is.
  • Bak de kipfilet in een beetje olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur in circa 5 tot 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Als de orzo bijna gaar is, mag de kipfilet worden toegevoegd.
  • Verdeel de teriyaki orzo over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas.