Ga terug
Havermouttaartje met appel uit de oven

Havermouttaartje met appel uit de oven

Een taartje als ontbijt, wie wil dat nou niet? Dit havermouttaartje is super lekker en vult goed!
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Benodigdheden

  • Soufflébakje/klein ovenschaaltje

Ingrediënten
  

  • 30 gram havermout
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 15 gram rozijnen
  • 50 ml melk
  • 1 tl koek-en speculaaskruiden
  • 1 tl vanille-extract
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet het ovenschaaltje in met een beetje boter.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Breek het ei in een kommetje en voeg de melk, de koek- en speculaaskruiden en het vanille-extract toe. Kluts het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de havermout eraan toe en meng dit er goed doorheen. Doe dan de appelstukjes en de rozijnen erbij en meng alles nog een keertje door elkaar.
  • Giet het geheel in het ovenschaaltje. Plaats het ovenschaaltje in het midden van de oven en bak het taartje in 20 tot 25 minuten af totdat het geheel mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet van je ontbijt!