Havermouttaartje met appel uit de oven

Havermouttaartje met appel uit de oven
Ontbijt – ? 5 min + 20-25 min oven – ? 1 persoon

Warme havermout is erg lekker in de herfst en winter, zeker als het in de ochtend wat kouder is. Dit havermouttaartje met appel uit de oven is super simpel om te maken en ook erg voedzaam. Je zult merken dat je er voor een langere tijd vol van zit. Dit havermouttaartje met appel uit de oven bereid je in nog geen 5 minuten, het hoeft daarna alleen nog ongeveer 20 tot 25 minuten de oven in. Maar dan heb je echt wat!

Benodigdheden
  • Soufflébakje of klein ovenschaaltje
Ingrediënten
  • 30 gram havermout
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl vanille-extract
  • Boter om in te vetten
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet het ovenschaaltje in met een beetje boter.
  • Schil de appel en snijd in blokjes.
  • Breek het ei in een kommetje en voeg de melk, de koek- en speculaaskruiden en het vanille-extract toe. Kluts het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de havermout eraan toe en meng dit er goed doorheen. Doe dan de appelstukjes erbij en meng alles nog een keertje door elkaar.
  • Giet het geheel in het ovenschaaltje. Plaats het ovenschaaltje in het midden van de oven en bak het taartje in 20 tot 25 minuten af totdat het geheel mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet van je ontbijt!

Kijk hier voor nog meer gezonde ontbijt recepten!