Ga terug
Luchtige bastognemousse met slagroom

Luchtige bastognemousse met slagroom

Een super snel toetje met slechts 5 ingrediënten. Ideaal!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Diepvrieszakje
  • Handmixer/Keukenmachine
  • Spuitzak optioneel

Ingrediënten
  

  • 250 ml slagroom
  • 3 el kristalsuiker
  • 6 bastognekoeken
  • 2 el speculoos pasta (crunch)
  • 1 zakje klopfix

Bereidingswijze

  • Doe de bastognekoeken in een boterhammenzakje en maal ze fijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Mix de slagroom samen met de klopfix en de suiker stijf. Als de slagroom stijf is geklopt, doe je 1/5 van de slagroom even in een bakje en zet opzij. Bij de rest van de slagroom kan 5/6 deel van de bastogne kruimels. Meng dit erdoorheen.
  • Verwarm de speculaas pasta even kort in de magnetron of in een pannetje, zodat het een wat soepelere structuur krijgt. Voeg dit toe aan de slagroom met bastogne kruimels en meng goed door elkaar.
  • Vul een spuitzak met de mouse met bastogne. Heb je geen spuitzak, dan kun je gewoon een lepel gebruiken.
  • Spuit de zelfgemaakte bastognemousse in twee glaasjes.
  • Doe de slagroom die je apart had gezet ook in een spuitzak en spuit bovenop het bastogne toetje in glas.
  • Verdeel hierover de koekkruimels die je apart had gehouden.
  • Geniet van je luchtige bastognemousse met slagroom!