Luchtige bastognemousse met slagroom

Luchtige bastognemousse met slagroom

Luchtige bastognemousse met slagroom een toetje dat ik bedacht omdat ik een mega fan ben van bastognekoeken! En ik moet zeggen, ik ken een hele hoop liefhebbers van de bastognekoek. Daarnaast wilde ik ook nog eens een makkelijk toetje maken met weinig ingrediënten en dat snel te maken is. Want een nagerecht hoeft niet altijd moeilijk te zijn, maar vooral erg lekker! Hierdoor is dit toetje ook perfect voor mensen die niet graag lang in de keuken staan.

Zowel in de luchtige bastognemousse als bovenop gaan bastognekoeken. Deze bastognemousse bevat slechts 5 ingrediënten en kan prima in de ochtend worden gemaakt om ‘s avonds te serveren. Het beste kun je dan de koekkruimels voor bovenop, pas net voor het serveren eroverheen strooien. Het mooiste is om dit bastogne toetje in leuke glaasjes te serveren, zodat het er extra feestelijk uit ziet!

Hoe maak je een luchtige bastognemousse?

Het klinkt misschien lastiger dan dat het is. Deze luchtige bastognemousse met slagroom maak je namelijk door slagroom stijf te kloppen samen met klopfix. Hierdoor wordt het geheel lekker luchtig en stevig genoeg. Vervolgens meng je er speculoos doorheen samen met gemalen bastognekoeken. Om het toetje helemaal af te maken, spuit je er nog een toef slagroom op en strooi je er wat verkruimelde bastognekoeken over. Super lekker!

Luchtige bastognemousse met slagroom

Luchtige bastognemousse met slagroom

Een super snel toetje met slechts 5 ingrediënten. Ideaal!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Diepvrieszakje
  • Handmixer/Keukenmachine
  • Spuitzak optioneel

Ingrediënten
  

  • 250 ml slagroom
  • 3 el kristalsuiker
  • 6 bastognekoeken
  • 2 el speculoos pasta (crunch)
  • 1 zakje klopfix

Bereidingswijze

  • Doe de bastognekoeken in een boterhammenzakje en maal ze fijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Mix de slagroom samen met de klopfix en de suiker stijf. Als de slagroom stijf is geklopt, doe je 1/5 van de slagroom even in een bakje en zet opzij. Bij de rest van de slagroom kan 5/6 deel van de bastogne kruimels. Meng dit erdoorheen.
  • Verwarm de speculaas pasta even kort in de magnetron of in een pannetje, zodat het een wat soepelere structuur krijgt. Voeg dit toe aan de slagroom met bastogne kruimels en meng goed door elkaar.
  • Vul een spuitzak met de mouse met bastogne. Heb je geen spuitzak, dan kun je gewoon een lepel gebruiken.
  • Spuit de zelfgemaakte bastognemousse in twee glaasjes.
  • Doe de slagroom die je apart had gezet ook in een spuitzak en spuit bovenop het bastogne toetje in glas.
  • Verdeel hierover de koekkruimels die je apart had gehouden.
  • Geniet van je luchtige bastognemousse met slagroom!