Luchtige bastognemousse met slagroom

Luchtige bastognemousse met slagroom
Nagerecht – ? 15 min – ? 2 personen

Bastognekoeken zijn veelgebruikte koeken in nagerechten. Dit bracht mij op het idee om een luchtige bastognemousse met slagroom te maken. Zowel in de mousse als bovenop gaan bastognekoeken. Dit toetje bevat slechts 5 ingrediënten en kan prima in de ochtend worden gemaakt om ‘s avonds te serveren. Het beste kun je dan de koekkruimels bovenop, pas net van tevoren eroverheen strooien. Het mooiste is om dit toetje in leuke glaasjes te serveren, zodat het er extra feestelijk uit ziet!

Benodigdheden
  • Diepvrieszakje
  • Handmixer/Keukenmachine
  • Spuitzak (optioneel)
Ingrediënten
  • 250 ml slagroom
  • 3 el kristalsuiker
  • 6 bastognekoeken
  • 2 el speculoos pasta (crunch)
  • 1 zakje klopfix
Bereidingswijze
  • Doe de bastognekoeken in een boterhammenzakje en maal ze fijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Mix de slagroom samen met de klopfix en de suiker stijf. Als de slagroom stijf is geklopt, doe je 1/5 van de slagroom even in een bakje en zet opzij. Bij de rest van de slagroom kan 5/6 deel van de bastogne kruimels. Meng dit erdoorheen.
  • Verwarm de speculaas pasta even kort in de magnetron of in een pannetje, zodat het een wat soepelere structuur krijgt. Voeg dit toe aan de slagroom met bastogne kruimels en meng goed door elkaar.
  • Vul een spuitzak met het mengsel. Heb je geen spuitzak, dan kun je gewoon een lepel gebruiken.
  • Spuit de mousse in twee glaasjes.
  • Doe de slagroom die je apart had gezet ook in een spuitzak en spuit bovenop de bastognemousse.
  • Verdeel hierover de koekkruimels die je apart had gehouden.
  • Geniet van je luchtige bastognemousse met slagroom!

Kijk hier voor meer nagerechten!