Gehakt met sperziebonen schotel
Een heerlijke sperziebonenschotel gevuld met wortel, sperzieboontjes, gehakt en satésaus, geserveerd met rijst.
Bereidingstijd 25 minuten min
- 400 gram sperziebonen
- 150 gram rijst
- 150 gram gehakt
- 1 winterpeen
- 1 paprika
- 50 gram 100% pindakaas
- 1 el ketjap
- 6 el melk
- 1 ui
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl sambal
- Zout&Peper
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.
Kook de sperziebonen samen met de winterpeen in circa 8 minuten gaar.
Voeg het gehakt en de ui toe aan de pan. En rul het gehakt in circa 5 minuten. Doe dan de chilipoeder en de sambal erbij samen met de paprika en bak 5 minuten mee. Doe dan de pindakaas, de ketjap en de melk erbij en meng alles goed door elkaar.
Giet de sperziebonen en de winterpeen af en voeg toe aan het gehakt. Draai het vuur laag en laat het geheel nog even 5 minuten pruttelen.
Serveer de sperziebonenschotel met de rijst
Geniet ervan!