Ga terug
Gehakt met sperziebonen schotel

Gehakt met sperziebonen schotel

Een heerlijke sperziebonenschotel gevuld met wortel, sperzieboontjes, gehakt en satésaus, geserveerd met rijst.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram rijst
  • 150 gram gehakt
  • 1 winterpeen
  • 1 paprika
  • 50 gram 100% pindakaas
  • 1 el ketjap
  • 6 el melk
  • 1 ui
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl sambal
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.
  • Kook de sperziebonen samen met de winterpeen in circa 8 minuten gaar.
  • Voeg het gehakt en de ui toe aan de pan. En rul het gehakt in circa 5 minuten. Doe dan de chilipoeder en de sambal erbij samen met de paprika en bak 5 minuten mee. Doe dan de pindakaas, de ketjap en de melk erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Giet de sperziebonen en de winterpeen af en voeg toe aan het gehakt. Draai het vuur laag en laat het geheel nog even 5 minuten pruttelen.
  • Serveer de sperziebonenschotel met de rijst
  • Geniet ervan!