Ga terug
hangop met gekarameliseerde appel

Hangop met gekarameliseerde appeltjes

Deze hangop met gekarameliseerde appeltjes is een heerlijk gezond toetje, maar ook super lekker om te eten als ontbijt!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Gang Ontbijt
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • 4 schaaltjes/glaasjes
  • Zeef
  • Theedoek
  • mengkom
  • Vershoudfolie

Ingrediƫnten
  

  • 1 liter volle yoghurt
  • 4 appels
  • 2 tl kaneel
  • 4 tl honing
  • 4 tl water
  • 1 tl vanille-extract of het merg van 1 vanillestokje
  • bakboter
  • 2 speculoos koekjes optioneel

Bereidingswijze

  • De avond van tevoren start je met het maken van de hangop. Zet een zeef op de mengkom en leg daarin de theedoek. Schenk de volle yoghurt in het theedoek en dek de yoghurt af met wat vershoudfolie. Zet de hangop een nachtje in de koelkast.
  • De volgende dag start je met het maken van de gekarameliseerde appeltjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng de appel met de kaneel.
  • Voeg een klein beetje boter toe aan een pan op middelhoog vuur. Gebruik eventueel een kwastje om de boter goed te verdelen over de pan. Als de pan goed warm is, voeg je de appeltjes toe samen met de honing en het water. Bak de appeltjes in 3 tot 5 minuten goudbruin.
  • In de tussentijd schep je de hangop uit de theedoek en dit roer je even kort los samen met het vanille-extract of het merg van het vanillestokje. Verdeel de hangop over de glaasjes en schep hierop de gekarameliseerde appel. Eventueel kun je er nog wat verkruimelde speculoos overheen strooien.
  • Geniet ervan!