Hangop met gekarameliseerde appel

Hangop met gekarameliseerde appel

Deze hangop met gekarameliseerde appel is perfect als ontbijt, maar kan ook worden geserveerd als toetje. De hangop maak je zelf door de volle yoghurt een nachtje uit te laten lekken in de koelkast. Vervolgens serveer je de hangop met gebakken appel. De appel bak je samen met kaneel, honing en wat water. Hierdoor worden het heerlijke gekarameliseerde appelstukjes. Voor de hangop gebruik ik zelf volle yoghurt, omdat je hierdoor een goede stevige hangop krijgt!

Bereiding hangop met gekarameliseerde appel

Degenen die vaker hangop maken, weten dat er al een dagje eerder mee moet worden gestart. Je moet namelijk de yoghurt uit laten lekken, waardoor het een dikke structuur krijgt. Je zet een zeef in een mengkom, waarin je vervolgens een theedoek legt. De theedoek vul je met de volle yoghurt en dek je af met vershoudfolie. Gedurende de nacht zal het vocht zich onttrekken van de yoghurt, waardoor het een stevige structuur krijgt. De volgende dag bak je de appel met de kaneel, honing en een beetje water. De hangop meng je met het vanille-extract en verdeel je over de schaaltjes. Hierop serveer je de gekarameliseerde appeltjes en eventueel nog wat speculoos kruimels.

Gezonde toetjes

De volgende recepten zijn ook perfect als je op zoek bent naar een gezond toetje:

hangop met gekarameliseerde appel

Hangop met gekarameliseerde appeltjes

Deze hangop met gekarameliseerde appeltjes is een heerlijk gezond toetje, maar ook super lekker om te eten als ontbijt!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Gang Ontbijt
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • 4 schaaltjes/glaasjes
  • Zeef
  • Theedoek
  • mengkom
  • Vershoudfolie

Ingrediënten
  

  • 1 liter volle yoghurt
  • 4 appels
  • 2 tl kaneel
  • 4 tl honing
  • 4 tl water
  • 1 tl vanille-extract of het merg van 1 vanillestokje
  • bakboter
  • 2 speculoos koekjes optioneel

Bereidingswijze

  • De avond van tevoren start je met het maken van de hangop. Zet een zeef op de mengkom en leg daarin de theedoek. Schenk de volle yoghurt in het theedoek en dek de yoghurt af met wat vershoudfolie. Zet de hangop een nachtje in de koelkast.
  • De volgende dag start je met het maken van de gekarameliseerde appeltjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng de appel met de kaneel.
  • Voeg een klein beetje boter toe aan een pan op middelhoog vuur. Gebruik eventueel een kwastje om de boter goed te verdelen over de pan. Als de pan goed warm is, voeg je de appeltjes toe samen met de honing en het water. Bak de appeltjes in 3 tot 5 minuten goudbruin.
  • In de tussentijd schep je de hangop uit de theedoek en dit roer je even kort los samen met het vanille-extract of het merg van het vanillestokje. Verdeel de hangop over de glaasjes en schep hierop de gekarameliseerde appel. Eventueel kun je er nog wat verkruimelde speculoos overheen strooien.
  • Geniet ervan!