Zelfgemaakte hummus
Met dit recept maak je in een handomdraai een overheerlijke zelfgemaakte hummus. Een romige dipsaus, die lekker is bij een borrelplank, op wraps en bij falafel.
Bereidingstijd 10 minuten min
- 1 bakje kikkererwten 130 gram uitlekgewicht
- 1,5 el tahinpasta
- 1 knoflookteentje
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Zout & peper
Doe de kikkererwten in de zeef en spoel ze om met water. Laat de kikkererwten vervolgens goed uitlekken.
Doe alle ingrediƫnten samen in het hakmolentje of in een bakje en mix het geheel met een staafmixer tot de structuur van een stevige dip. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de zelfgemaakte hummus in een bakje en besprenkel met nog een beetje olijfolie en wat versgemalen peper.