Ga terug
Zelfgemaakte hummus

Zelfgemaakte hummus

Met dit recept maak je in een handomdraai een overheerlijke zelfgemaakte hummus. Een romige dipsaus, die lekker is bij een borrelplank, op wraps en bij falafel.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Borrelhapjes
Personen 1 bakje

Benodigdheden

  • Hakmolentje/Staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 1 bakje kikkererwten 130 gram uitlekgewicht
  • 1,5 el tahinpasta
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Doe de kikkererwten in de zeef en spoel ze om met water. Laat de kikkererwten vervolgens goed uitlekken.
  • Doe alle ingrediĆ«nten samen in het hakmolentje of in een bakje en mix het geheel met een staafmixer tot de structuur van een stevige dip. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de zelfgemaakte hummus in een bakje en besprenkel met nog een beetje olijfolie en wat versgemalen peper.