Zelfgemaakte hummus

Zelfgemaakte hummus
Borrelhapjes – ? 10 min – ? 1 bakje

Met dit recept voor een zelfgemaakte hummus kun je in een handomdraai een overheerlijke hummus maken. Volg dit recept en binnen 10 minuten heb je een bakje op tafel staan. Hummus is veelzijdig en kan wordt gebruikt als “dipsaus”, maar ook op een wrap is het heerlijk. Laten we snel aan de slag gaan!

Benodigheden
  • Zeef
  • Staafmixer/keukenmachine
Ingrediënten
  • 1 klein bakje kikkererwten (200 gram)
  • 1,5 el tahinpasta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout & peper
Bereidingswijze
  • Doe de kikkererwten in de zeef en spoel ze om met water. Laat de kikkererwten vervolgens goed uitlekken.
  • Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine of in een bakje en mix het geheel tot de structuur van een stevige dip.
  • Schep de zelfgemaakte hummus in een bakje en besprenkel met nog een beetje olijfolie en paprikapoeder.

Kijk hier voor meer borrelhapjes!