Aspergemousse met zalm
Op zoek naar een heerlijk voorgerecht met asperges? Probeer dan eens deze romige aspergemousse met hamrolletjes.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
4 kleine glaasjes
Hakmolentje/Staafmixer
Garde/Handmixer
- 300 gram geschilde witte asperges circa 6 asperges
- 150 ml slagroom
- 3 gelatineblaadjes
- 1 plak achterham
- Paar takjes verse dille
- Zout&Peper
Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges vervolgens in stukken van circa 3 cm. Doe de witte asperges in een steelpannetje en zet ze onder water. Breng ze aan de kook en laat ze gedurende 6 tot 10 minuten koken. Je moet er met een vork goed in kunnen prikken. Laat ze dan nog even 10 minuten uitdampen.
Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat ze weken.
Doe de asperges in een hakmolentje, maar leg vier aspergekopjes apart. Pureer de rest van de asperges helemaal glad. Je kunt dit eventueel ook doen met een staafmixer. Doe de asperges dan weer terug in een pannetje en verwarm op laag vuur. Roer de gelatineblaadjes erdoorheen. Laat nu de asperges weer afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en voeg hieraan de gepureerde asperges toe. Meng alles goed door elkaar met behulp van de mixer. Breng op smaak met wat zout en peper. Verdeel de mousse over vier kleine glaasjes en zet in ieder glaasje één aspergeskopje. Zet de glaasjes in de koelkast en laat ze minimaal 1 uur opstijven.
Haal na een uur de glaasjes uit de koelkast. Hak de bieslook grof. Snijd de plak ham in 8 reepjes en rol deze op. Verdeel over ieder glaasje 2 rolletjes ham en garneer met wat bieslook. Breng op smaak met nog een klein beetje peper.
Geniet van je aspergemousse met ham.