Aspergemousse met ham

Aspergemousse met ham

Het maken van deze aspergemousse met ham stond al heel lang op de planning. Ik wilde namelijk een volledig aspergemenu maken van voor- tot nagerecht. Ik weet dat er veel mensen op zoek zijn naar een koud voorgerecht met asperges, daarom kwam ik op deze overheerlijke mousse van asperges. Deze aspergemousse met ham is super romig en heel eenvoudig om te maken. Door de mousse op te laten stijven in de koelkast krijgt het de perfecte structuur. Daarna kun je de mousse gaan garneren. Ik koos voor wat gehakte bieslook en rolletjes met ham. Want de combinatie van ham en asperges vind ik altijd erg lekker. En natuurlijk mag een aspergekopje in het glaasje ook niet ontbreken als garnering.

Aspergemousse met ham bereiden

Voor dit voorgerecht met asperges en ham heb je maar een paar ingrediënten nodig, zes om precies te zijn. Eerst is het de bedoeling dat je de asperges kookt. In de tussentijd kun je ook alvast de gelatineblaadjes weken in koud water. Doe vervolgens de asperges in een hakmolentje, maar houdt vier aspergekopjes apart (deze zijn later nodig voor de garnering). Doe de asperges vervolgens terug in de pan en voeg de gelatineblaadjes toe. Klop de slagroom lobbig en voeg hieraan de gepureerde asperges toe. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over 4 glaasjes. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de mousse kan opstijven. Maak rolletjes van de ham en steek deze net als de aspergekopjes in de mousse. Garneer met wat bieslook en je voorgerecht is klaar om te serveren!

Aspergemousse met ham

Aspergemousse met zalm

Op zoek naar een heerlijk voorgerecht met asperges? Probeer dan eens deze romige aspergemousse met hamrolletjes.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Voorgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • 4 kleine glaasjes
  • Hakmolentje/Staafmixer
  • Garde/Handmixer

Ingrediënten
  

  • 300 gram geschilde witte asperges circa 6 asperges
  • 150 ml slagroom
  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 plak achterham
  • Paar takjes verse dille
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges vervolgens in stukken van circa 3 cm. Doe de witte asperges in een steelpannetje en zet ze onder water. Breng ze aan de kook en laat ze gedurende 6 tot 10 minuten koken. Je moet er met een vork goed in kunnen prikken. Laat ze dan nog even 10 minuten uitdampen.
  • Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat ze weken.
  • Doe de asperges in een hakmolentje, maar leg vier aspergekopjes apart. Pureer de rest van de asperges helemaal glad. Je kunt dit eventueel ook doen met een staafmixer. Doe de asperges dan weer terug in een pannetje en verwarm op laag vuur. Roer de gelatineblaadjes erdoorheen. Laat nu de asperges weer afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en voeg hieraan de gepureerde asperges toe. Meng alles goed door elkaar met behulp van de mixer. Breng op smaak met wat zout en peper. Verdeel de mousse over vier kleine glaasjes en zet in ieder glaasje één aspergeskopje. Zet de glaasjes in de koelkast en laat ze minimaal 1 uur opstijven.
  • Haal na een uur de glaasjes uit de koelkast. Hak de bieslook grof. Snijd de plak ham in 8 reepjes en rol deze op. Verdeel over ieder glaasje 2 rolletjes ham en garneer met wat bieslook. Breng op smaak met nog een klein beetje peper.
  • Geniet van je aspergemousse met ham.