Ga terug
Courgette pannenkoek met zalm

Courgette pannenkoek met zalm

Een heerlijk hartige pannenkoek met courgette, zalm en zure room.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 3 personen

Benodigdheden

  • Rasp

Ingrediƫnten
  

Voor de pannenkoekjes

  • 2 courgettes
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 kleine ui
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • olijfolie
  • zout&peper

Voor de garnering

  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram zure room

Bereidingswijze

  • Snijd de uiteindes van de courgette en rasp ze vervolgens fijn. Snipper de ui.
  • Meng de courgette met de twee eieren, de ui en de kruiden. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak een pannenkoek van 1/3 van het beslag. Bak de pannenkoek goudbruin en gaar in circa 3 tot 4 minuten per kant. Herhaal deze stap ook voor de volgende 2 pannenkoeken.
  • Verdeel 1/3 van de zure room over de helft van de pannenkoek en leg hierop 1/3 van de zalm. Vouw de pannenkoek dicht. Mocht je het lekker vinden, dan kan je ook nog wat Parmezaanse kaas over de zalm strooien.
  • Geniet ervan!