Koude rijstsalade
Een heerlijk zomers recept van koude rijstsalade gevuld met groenten, appel, spekjes en stukjes kaas.
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
- 300 gram witte rijst
- 150 gram gerookte spekjes
- 100 gram jong belegen kaas in kleine blokjes gesneden
- 1 komkommer
- 1 paprika
- 2 appels
- 50 ml kwark
- 30 ml mayonaise light
- 4 tl kerriepoeder
Kook eerst de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Laat deze vervolgens volledig afkoelen.
Bak de spekjes lichtkrokant in een koekenpan in circa 5 tot 10 minuten.
Maak dan de saladesaus. Dit doe je door de kwark te mengen met de mayonaise en het kerriepoeder.
Doe de rijst in een grote kom en meng hier de spekjes doorheen. Giet hierover de zelfgemaakte saus en meng nogmaals goed door elkaar.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en schil de appel(s). Snijd de paprika, de appel(s) en de komkommer in stukjes.
Voeg de komkommer, de paprika, de appel en de kaas toe aan de rijst en meng goed door elkaar.
Bewaar de koude rijstsalade tot gebruik in de koelkast. Hoe kouder de salade hoe lekkerder!
Geniet ervan!