Ga terug
Koude rijstsalade

Koude rijstsalade

Een heerlijk zomers recept van koude rijstsalade gevuld met groenten, appel, spekjes en stukjes kaas.
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram witte rijst
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 100 gram jong belegen kaas in kleine blokjes gesneden
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 2 appels
  • 50 ml kwark
  • 30 ml mayonaise light
  • 4 tl kerriepoeder

Bereidingswijze

  • Kook eerst de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Laat deze vervolgens volledig afkoelen.
  • Bak de spekjes lichtkrokant in een koekenpan in circa 5 tot 10 minuten.
  • Maak dan de saladesaus. Dit doe je door de kwark te mengen met de mayonaise en het kerriepoeder.
  • Doe de rijst in een grote kom en meng hier de spekjes doorheen. Giet hierover de zelfgemaakte saus en meng nogmaals goed door elkaar.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en schil de appel(s). Snijd de paprika, de appel(s) en de komkommer in stukjes.
  • Voeg de komkommer, de paprika, de appel en de kaas toe aan de rijst en meng goed door elkaar.
  • Bewaar de koude rijstsalade tot gebruik in de koelkast. Hoe kouder de salade hoe lekkerder!
  • Geniet ervan!