Ga terug
Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Heerlijke bruschetta van brood met daarop knoflook, tomaat en basilicum.
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Personen 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 sneetjes brood niet te dik
  • 4 tomaten
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el olijfolie
  • 5 gram verse basilicum
  • 1,5 liter water

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook. Snijd aan de bovenkant de tomaat in, door hier een kruisje in te maken. Dit zorgt ervoor dat je straks makkelijker de tomaten kan pellen. Doe de tomaten in een grote schaal en schenk hierop het kokende water. Na circa 5 minuten zul je zien dat het velletje van de tomaat begint los te laten.
  • Giet de tomaten voorzicht af en verwijder het velletjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de harde kern en de zaadjes. Snijd de rest in kleine blokjes. Doe dit een schaal en breng op smaak met zout en peper en 1 eetlepel olijfolie.
  • Snijd de helft van de basilicum fijn en voeg toe aan de tomaat. Zet nu voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de sneetjes vloerbrood doormidden en smeer in met een beetje olijfolie. Zet de plaat relatief hoog in de oven en toast het brood in circa 3 tot 5 minuten goudbruin en krokant.
  • Pel het knoflookteentje en snijd doormidden. Smeer je getoaste brood in met de knoflook. Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes brood en garneer met de rest van de basilicum. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe als je dat lekker vindt.
  • Geniet ervan!