Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat, een van de lekkerste bijgerechten, borrelhapjes of lunchgerechten als je het mij vraagt. Bruschetta is afkomstig uit Italië en bestaat uit gegrild/getoast brood ingesmeerd met knoflook. Bij dit bruschetta recept heb ik ervoor gekozen om vloerbrood te gebruiken en deze doormidden te snijden. Je kunt ook kiezen om de bruschetta van stokbrood te maken. De bruschetta serveer ik met tomaat een basilicum. Super lekker!

Bruschetta met tomaat bereiden

Kook het water. Maak aan de bovenkant een kruisje in je tomaten en leg ze vervolgens voorzichtig in het kokende water. Door een kruisje te maken in de tomaten, zul je zien dat je straks heel eenvoudig het velletje eraf kan halen. Zodra je het velletje eraf hebt gehaald, verwijder je het vruchtvlees van de tomaten en snijd je het in stukjes. Breng de stukjes tomaat op smaak met olijfolie en wat zout en peper en voeg de helft van de fijngesneden basilicum toe. Plaats in de koelkast.

Verwarm je oven voor op 200 graden en snijd de boterhammen doormidden. Smeer de boterhammen aan één kant in met wat olijfolie. Plaats de boterhammen relatief hoog in de oven en bak ze in circa 3 tot 5 minuten goudbruin en krokant. Houd je oven goed in de gaten dat het niet te hard gaat. Zodra het brood getoast is, snijd je een knoflookteentje doormidden en deze haal je over de kant waar je de olijfolie op hebt gedaan. Haal je tomaten uit de koelkast en verdeel over het brood. Garneer met nog wat extra verse basilicum.

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Heerlijke bruschetta van brood met daarop knoflook, tomaat en basilicum.
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Personen 4 personen

Ingrediënten
  

 • 4 sneetjes brood niet te dik
 • 4 tomaten
 • 1 knoflookteentje
 • 2 el olijfolie
 • 5 gram verse basilicum
 • 1,5 liter water

Bereidingswijze

 • Breng het water aan de kook. Snijd aan de bovenkant de tomaat in, door hier een kruisje in te maken. Dit zorgt ervoor dat je straks makkelijker de tomaten kan pellen. Doe de tomaten in een grote schaal en schenk hierop het kokende water. Na circa 5 minuten zul je zien dat het velletje van de tomaat begint los te laten.
 • Giet de tomaten voorzicht af en verwijder het velletjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de harde kern en de zaadjes. Snijd de rest in kleine blokjes. Doe dit een schaal en breng op smaak met zout en peper en 1 eetlepel olijfolie.
 • Snijd de helft van de basilicum fijn en voeg toe aan de tomaat. Zet nu voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de sneetjes vloerbrood doormidden en smeer in met een beetje olijfolie. Zet de plaat relatief hoog in de oven en toast het brood in circa 3 tot 5 minuten goudbruin en krokant.
 • Pel het knoflookteentje en snijd doormidden. Smeer je getoaste brood in met de knoflook. Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes brood en garneer met de rest van de basilicum. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe als je dat lekker vindt.
 • Geniet ervan!