Ga terug

Luchtige chocolademousse

Heerlijke luchtige chocolademousse die je maakt met slechts 4 ingrediƫnten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Nagerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Spuitzak+spuitmondje

Ingrediƫnten
  

  • 250 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade fijngehakt of chocolate chips
  • 6 el witte basterdsuiker
  • aardbeien optioneel

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade au-bain marie of voorzichtig in de magnetron.
  • Splits de eieren, maar gebruik maar 2 eidooiers. Kluts de eidooiers met 2 el witte basterdsuiker en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Mix in de tussentijd de slagroom stijf. Mix ook de eiwitten samen met de rest van de witte basterdsuiker tot stijve pieken.
  • Voeg als eerst de slagroom toe aan het chocolade mengsel en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de helft van de eiwitten toe en spatel dit er voorzichtig en zo kort mogelijk doorheen. Doe dit hetzelfde voor de overgebleven eiwitten.
  • Vul je spuitzak met de mousse en spuit de mousse in de glaasjes. Laat nu de mousse minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
    Luchtige chocolademousse (staand)
  • Als je het lekker vindt, kun je er nog aardbeien bij serveren. Doe dit net voordat je de chocolademousse wilt serveren.
  • Geniet ervan!