Ga terug
Griekse kofta

Griekse kofta

Griekse Kofta is een lekker Grieks rijstgerecht met gekruide gehaktrolletjes in een tomatensaus.
Bereidingstijd 30 minuten
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de kofta

  • 200 gram rundergehakt
  • 20 gram paneermeel
  • 1 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Zout&Peper
  • Beetje ui van de ui voor de saus

Voor de saus

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram tomatenblokjes blik
  • 50 ml water
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl komijnzaad gemalen
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
  • Snipper de ui. Meng het gehakt met de kruiden, het paneermeel en 1/4 ui. Breng op smaak met zout en peper. Draai van het gehaktmengsel circa 12 rolletjes.
  • Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Pel het knoflookteentje.
  • Verwarm een beetje olijfolie in de pan en voeg de hieraan de overgebleven ui toe. Pers het knoflookteentje uit boven de pan. Bak het 1 minuut. Voeg nu het komijnpoeder, de kaneel en het paprikapoeder toe. Bak het geheel nogmaals 1 minuut. Nu mag de Kofta erbij. Bak ze rondom goudbruin en gaar in circa 5 minuten. Voeg dan de courgette toe en bak 3 minuten mee.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenblokjes en het water toe. Voeg ook de tijm en de oregano toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de rijst in een diep bord en serveer daarop de Griekse Kofta in tomatensaus.
  • Smakelijk eten!