Griekse kofta
Griekse Kofta is een lekker Grieks rijstgerecht met gekruide gehaktrolletjes in een tomatensaus.
Bereidingstijd 30 minuten min
Voor de kofta
- 200 gram rundergehakt
- 20 gram paneermeel
- 1 tl komijn
- 1 tl oregano
- 1/2 tl paprikapoeder
- Zout&Peper
- Beetje ui van de ui voor de saus
Voor de saus
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 50 ml water
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 1/2 runderbouillonblokje
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 1/2 tl komijnzaad gemalen
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl paprikapoeder
- Olijfolie
- Zout&Peper
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
Snipper de ui. Meng het gehakt met de kruiden, het paneermeel en 1/4 ui. Breng op smaak met zout en peper. Draai van het gehaktmengsel circa 12 rolletjes.
Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Pel het knoflookteentje.
Verwarm een beetje olijfolie in de pan en voeg de hieraan de overgebleven ui toe. Pers het knoflookteentje uit boven de pan. Bak het 1 minuut. Voeg nu het komijnpoeder, de kaneel en het paprikapoeder toe. Bak het geheel nogmaals 1 minuut. Nu mag de Kofta erbij. Bak ze rondom goudbruin en gaar in circa 5 minuten. Voeg dan de courgette toe en bak 3 minuten mee.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de tomatenblokjes en het water toe. Voeg ook de tijm en de oregano toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de rijst in een diep bord en serveer daarop de Griekse Kofta in tomatensaus.
Smakelijk eten!