Ga terug
spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Een super simpel spaghetti recept met slechts een paar ingrediënten!
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram spaghetti
  • 90 gram Pecorino Romano
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je de spaghetti kookt in wat water met zout erin (niet teveel).
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng 60 gram van de Pecorino Romano met 3 el kookvocht van de spaghetti en breng op smaak met wat zwarte peper. Verwarm de olijfolie in een steelpannetje en voeg hieraan de crème van Pecorino Romano toe. Roer gedurende 2 minuten goed door op laag vuur.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de de Pecorino Romano crème. Meng alles goed door elkaar, zodat alle spaghetti goed is bedekt met de crème.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met wat extra versgemalen zwarte peper naar smaak en de rest van de Parmezaanse kaas.