Spaghetti cacio e pepe
Een super simpel spaghetti recept met slechts een paar ingrediënten!
Bereidingstijd 25 minuten min
- 180 gram spaghetti
- 90 gram Pecorino Romano
- 1 el olijfolie
- zwarte peper
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je de spaghetti kookt in wat water met zout erin (niet teveel).
Rasp de Parmezaanse kaas.
Meng 60 gram van de Pecorino Romano met 3 el kookvocht van de spaghetti en breng op smaak met wat zwarte peper. Verwarm de olijfolie in een steelpannetje en voeg hieraan de crème van Pecorino Romano toe. Roer gedurende 2 minuten goed door op laag vuur.
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de de Pecorino Romano crème. Meng alles goed door elkaar, zodat alle spaghetti goed is bedekt met de crème.
Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met wat extra versgemalen zwarte peper naar smaak en de rest van de Parmezaanse kaas.