Ga terug
Romige knoflooksoep

Romige knoflooksoep

Dol op knofloop? Maak dan eens deze heerlijke romige knoflooksoep! Lekker met stokbrood of een quiche erbij.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Soep
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 2 bollen knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 900 ml kokend water
  • 1 ui
  • 100 ml room
  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 1 eidooier
  • geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en pel de knoflookteentjes.
  • Smelt de roomboter in een soeppan en voeg het ui toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de knoflookteentjes toe en bak 1 minuut mee. Dan mag de bloem erbij en kan het geheel nog 3 minuten worden gebakken op laag vuur.
  • Meng in de tussentijd de bouillonblokjes met het kokende water en voeg in twee delen toe aan de pan en meng goed met elkaar. Laat de soep nu 5 minuten zachtjes koken.
  • Mix de soep tot een glad geheel en voeg de room toe samen met de eidooier. Mix nogmaals tot een glad geheel.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat geraspte kaas.