Romige knoflooksoep
Dol op knofloop? Maak dan eens deze heerlijke romige knoflooksoep! Lekker met stokbrood of een quiche erbij.
Bereidingstijd 25 minuten min
- 2 bollen knoflook
- 2 groentebouillonblokjes
- 900 ml kokend water
- 1 ui
- 100 ml room
- 20 gram roomboter
- 20 gram bloem
- 1 eidooier
- geraspte kaas
Snipper de ui en pel de knoflookteentjes.
Smelt de roomboter in een soeppan en voeg het ui toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de knoflookteentjes toe en bak 1 minuut mee. Dan mag de bloem erbij en kan het geheel nog 3 minuten worden gebakken op laag vuur.
Meng in de tussentijd de bouillonblokjes met het kokende water en voeg in twee delen toe aan de pan en meng goed met elkaar. Laat de soep nu 5 minuten zachtjes koken.
Mix de soep tot een glad geheel en voeg de room toe samen met de eidooier. Mix nogmaals tot een glad geheel.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat geraspte kaas.