Romige knoflooksoep

Romige knoflooksoep

Gek op knoflook? Probeer dan eens deze romige knoflooksoep. In deze knoflooksoep gaan twee bollen knoflook. Het klinkt veel, maar de knoflooksmaak is zo precies goed wat mij betreft! De soep wordt zo romig, doordat je een roux maakt, die ervoor zorgt dat de soep gaat binden. Bovendien voeg je aan het eind nog room en eigeel toe. Dit zorgt voor een extra romige smaak. Je kan ervoor kiezen om de knoflook van tevoren te poffen in de oven, maar ik heb gekozen voor een snellere manier. Ik heb de knoflookteentjes toegevoegd tijdens het bakken en even kort mee laten koken. Ook dan is de knoflooksmaak heerlijk!

Romige knoflooksoep bereiden

Snipper de ui, pel de knoflookteentjes en breng het water aan de kook. Verwarm de roomboter in de pan en voeg de ui toe. Bak even twee minuten mee. Voeg dan de knoflookteentjes toe en bak nog eens 1 minuut. Dan mag de bloem erbij. Meng alles goed door elkaar en bak het gedurende 3 minuten op middelmatig vuur. Meng in de tussentijd de bouillonblokjes met het kokende water en voeg dit in twee delen toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar. Laat 5 minuten koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg nu de room en het eigeel toe en mix de soep nogmaals helemaal glad. Verdeel de soep met knoflook over de kommen en garneer met wat geraspte kaas.

Romige knoflooksoep

Romige knoflooksoep

Dol op knofloop? Maak dan eens deze heerlijke romige knoflooksoep! Lekker met stokbrood of een quiche erbij.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Soep
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 bollen knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 900 ml kokend water
  • 1 ui
  • 100 ml room
  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 1 eidooier
  • geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en pel de knoflookteentjes.
  • Smelt de roomboter in een soeppan en voeg het ui toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de knoflookteentjes toe en bak 1 minuut mee. Dan mag de bloem erbij en kan het geheel nog 3 minuten worden gebakken op laag vuur.
  • Meng in de tussentijd de bouillonblokjes met het kokende water en voeg in twee delen toe aan de pan en meng goed met elkaar. Laat de soep nu 5 minuten zachtjes koken.
  • Mix de soep tot een glad geheel en voeg de room toe samen met de eidooier. Mix nogmaals tot een glad geheel.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat geraspte kaas.