Ga terug
Pasta all'Amatriciana

Pasta all'Amatriciana

Een heerlijk pastagerecht met een pittige tomatensaus en pancetta
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 160 gram spaghetti
  • 80 gram pancetta
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 60 gram Pecorino Romano geraspt
  • 1/2 tl Koreaanse chili vlokken
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook 2 minuten minder lang dan aangeraden op de verpakking.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en verwarm een scheutje olijfolie in de pan. Scheur de pancetta boven de pan en bak de pancetta in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Haal de pancetta uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Schenk de tomatenblokjes in de pan waar je de pancetta hebt gebakken en voeg hieraan de Koreaanse chili vlokken toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 3 eetlepels van het kookvocht van de spaghetti toe en giet dan de spaghetti af. Voeg de spaghetti toe aan de saus en laat het geheel nu 10 minuutjes zachtjes pruttelen, zodat de spaghetti de saus ook nog opneemt.
  • Voeg de helft van de geraspte kaas toe en voeg toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
  • Na 10 minuten mag de pancetta bij de saus. Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de rest van de kaas en wat versgemalen peper.