Kipshoarma salade
Salade gevuld met kipshoarma, groenten en een frisse yoghurtsaus. Geserveerd met (zelfgemaakt) pitabrood.
Bereidingstijd 30 minuten min
Voor de salade
- 300 gram kipfilet
- 1 el shoarmakruiden
- 200 gram ijsbergsla
- 1 komkommer
- 1/2 rode ui
- 125 gram cherrytomaten
- 1 el olijfolie
Voor de yoghurtdressing
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 knoflookteentje
- 5 gram verse munt
- 1 el olijfolie
- zout&peper
Start met het marineren van de kip. Snijd de kip in reepjes en meng met de shoarmakruiden en 1 eetlepel olijfolie. Zet even opzij.
Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en meng met 1 eetlepel olijfolie. Pers het knoflookteentje erbovenuit. Snijd de munt fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd vervolgens de komkommer in stukjes. Snijd de tomaatjes doormidden en de rode ui in dunne ringetjes.
Verdeel de ijsbergsla over twee borden en verdeel hierover de komkommer, de tomaatjes en de rode ui.
Bak de kipfilet in circa 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar in een koekenpan. Verdeel over de salade en maak de salade af met de yoghurtdressing.
Serveer met (zelfgemaakt) pitabrood.