Ga terug
Kipshoarma salade

Kipshoarma salade

Salade gevuld met kipshoarma, groenten en een frisse yoghurtsaus. Geserveerd met (zelfgemaakt) pitabrood.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de salade

  • 300 gram kipfilet
  • 1 el shoarmakruiden
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 125 gram cherrytomaten
  • 1 el olijfolie

Voor de yoghurtdressing

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 knoflookteentje
  • 5 gram verse munt
  • 1 el olijfolie
  • zout&peper

Voor erbij

  • (zelfgemaakt) pitabrood

Bereidingswijze

  • Start met het marineren van de kip. Snijd de kip in reepjes en meng met de shoarmakruiden en 1 eetlepel olijfolie. Zet even opzij.
  • Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en meng met 1 eetlepel olijfolie. Pers het knoflookteentje erbovenuit. Snijd de munt fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd vervolgens de komkommer in stukjes. Snijd de tomaatjes doormidden en de rode ui in dunne ringetjes.
  • Verdeel de ijsbergsla over twee borden en verdeel hierover de komkommer, de tomaatjes en de rode ui.
  • Bak de kipfilet in circa 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar in een koekenpan. Verdeel over de salade en maak de salade af met de yoghurtdressing.
  • Serveer met (zelfgemaakt) pitabrood.