Kipshoarma salade

Kipshoarma salade

Deze goed vullende kipshoarma salade is super lekker! Voor deze salade met kipshoarma heb ik gekozen om de kipshoarma zelf te maken door kipfilet te mengen met olie en shoarmakruiden. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om kipshoarma te kopen. Verder maakte ik bij deze salade zelfgemaakte pita, een heerlijk zacht broodje wat er perfect bij past. Ook hier kun je weer kiezen om al kant-en-klare pitabroodjes te kopen. Het is net een beetje hoeveel tijd en energie je in dit gerecht wilt stoppen. Tot slot maak je nog een heerlijk yoghurtsausje voor dit gerecht. Eventueel zou een knoflooksaus er ook perfect bij smaken. Snel aan de slag zou ik zeggen!

Kipshoarma salade bereiden

Het bereiden van dit gerecht is niet moeilijk. Start met het marineren van de kip in shoarmakruiden en olijfolie. Maak ook de yoghurtsaus door de ingrediënten met elkaar te mengen. Verdeel de ijsbergsla over de borden en leg hierop stukjes komkommer, tomaat en de rode ui. Bak de kipfilet goudbruin en gaar in een koekenpan en verdeel deze over de salade. Garneer met de zelfgemaakte yoghurtsaus. Voeg tot slot nog (zelfgemaakt) pitabrood toe en je hebt een super lekkere maaltijd!

Kipshoarma salade

Kipshoarma salade

Salade gevuld met kipshoarma, groenten en een frisse yoghurtsaus. Geserveerd met (zelfgemaakt) pitabrood.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 300 gram kipfilet
  • 1 el shoarmakruiden
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 125 gram cherrytomaten
  • 1 el olijfolie

Voor de yoghurtdressing

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 knoflookteentje
  • 5 gram verse munt
  • 1 el olijfolie
  • zout&peper

Voor erbij

  • (zelfgemaakt) pitabrood

Bereidingswijze

  • Start met het marineren van de kip. Snijd de kip in reepjes en meng met de shoarmakruiden en 1 eetlepel olijfolie. Zet even opzij.
  • Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en meng met 1 eetlepel olijfolie. Pers het knoflookteentje erbovenuit. Snijd de munt fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd vervolgens de komkommer in stukjes. Snijd de tomaatjes doormidden en de rode ui in dunne ringetjes.
  • Verdeel de ijsbergsla over twee borden en verdeel hierover de komkommer, de tomaatjes en de rode ui.
  • Bak de kipfilet in circa 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar in een koekenpan. Verdeel over de salade en maak de salade af met de yoghurtdressing.
  • Serveer met (zelfgemaakt) pitabrood.