Appelkruimeltaart
Een heerlijke krokante korst met een appelvulling met rozijnen en daarop een kruimeldeeg. Beetje poedersuiker erop en je hebt een geweldige taart!
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 35 minuten min
Voor het taartdeeg
- 260 gram bloem
- 175 gram roomboter
- 90 gram witte basterdsuiker
- 25 gram ei
- ½ tl vanille-extract
- ½ el koud water
Voor het kruimeldeeg
- 100 gram bloem
- 75 gram witte basterdsuiker
- 75 gram roomboter
Voor de appelvulling
- 3 Jonagaold appels
- 40 gram kristalsuiker
- 75 gram rozijnen
- 2 tl kaneel
- 1 el paneermeel
- 1 el citroensap
Voor de appelvulling
Wel de rozijnen in een bakje in lauwwarm water.
Schil de appels en snijd in stukjes. Voeg het citroensap toe en meng goed door elkaar. Dep de rozijnen een beetje droog en voeg toe aan de appels samen met de suiker en de kaneel. Meng alles goed door elkaar en zet even opzij.
Taart opbouwen
Verwarm je oven voor op 180°C en vet je springvorm lichtjes in.
Haal het taartdeeg uit de koelkast en bestuif het werkblad even met wat bloem. Rol het taartdeeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm. Snijd er een plak uit ter hoogte en lengte van je springvorm. Bedek je springvorm met het deeg en snijd deeg dat teveel is er netjes af met een mesje.
Verdeel het paneermeel over de bodem van je taart, schep hierop je appelvulling en dek af met het kruimeldeeg.
Bak de taart nu in circa 55 tot 65 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Laat de taart een beetje afkoelen en verwijder dan voorzichtig de ring.
Bestuif met poedersuiker en snijd de taart aan.
Geniet ervan!