Ga terug
Pornstar Martini cheesecake

Pornstar Martini cheesecake

Je hebt cheesecake, maar je hebt ook deze Pornstar Martini Cheesecake. Wat is dit een toppertje zeg! 
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Taart
Personen 8 personen

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Springvorm 20 cm
  • Keukenmachine/Handmixer
  • Foodprocessor/Deegroller
  • Spatel
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Theedoek
  • Zeef

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 125 gram Digestive koekjes
  • 25 gram roomboter

Voor de vulling

  • 200 gram roomkaas
  • 300 gram yoghurt Griekse stijl 10% vet
  • 125 ml slagroom
  • 70 gram poedersuiker
  • 1/2 limoen
  • 1 zakje klopfix

Voor de topping

  • 1 recept passievruchten curd zie recept website
  • 2 el prosecco
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 zakje klopfix

Bereidingswijze

  • Vet de bodem van de springvorm lichtjes in met een beetje boter en bedek met bakpapier.
  • Leg een schone theedoek in een zeef en zet deze op een bakje of mengkom. Schep in de theedoek de yoghurt Griekse stijl. Breng de randen van de theedoek bij elkaar en druk de yoghurt naar beneden zodat het vocht zich onttrekt. Laat de yoghurt even uitlekken en zet aan de kant.
  • Smelt voor de bodem de roomboter in een pannetje en maal de koekjes fijn. Dit kun je doen in een foodprocessor, maar je kunt de koekjes ook in een plastic zak doen en fijnmalen met behulp van een deegroller. Meng de gemalen koekjes met de roomboter en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van de lepel de gemalen koekjes goed aan.
  • Doe de roomkaas in een bakje en meng even kort los. Zet even opzij
  • Schenk de slagroom in de mengkom en klop stijf samen met het zakje klopfix. Voeg nu de yoghurt toe die achtergebleven is in de theedoek samen met de roomkaas en het limoensap. Meng alles kort door elkaar. Voeg dan de poedersuiker toe en klopt dit er kort doorheen, totdat de poedersuiker volledig is opgenomen in het beslag.
  • Giet het beslag op de bodem van de springvorm en strijk even glad met behulp van een spatel. Zet de taart voor minimaal 9 uur in de koelkast zodat deze op kan stijven.
  • Haal na 9 uur de taart uit de koelkast. Meng de passievruchten curd met de prosecco en verdeel deze over de taart. Zet de taart nog even 1 uur terug in de koelkast zodat de bovenkant ook goed koud wordt.
  • Als de taart klaar is klop je de slagroom stijf samen met de klopfix. Spuit een paar mooie toeven op de taart. Garneer eventueel nog met een de andere helft van de limoen of een opengesneden passievrucht.
  • Geniet ervan!