Pornstar Martini Cheesecake

Pornstar Martini Cheesecake
Taart -⏱️30 min + 10 uur opstijven -?12-14 taartpunten

Je hebt cheesecake, maar je hebt ook deze Pornstar Martini Cheesecake. Wat is dit een toppertje zeg! De Pornstar Martini is natuurlijk een hele bekende cocktail en deze cocktail zorgde voor mij voor inspiratie voor een passievrucht cheesecake! Deze no bake cheesecake Pornstar Martini bevat de smaken van passievrucht en limoen en in de topping is ook een beetje prosecco verwerkt. Gelukkig niet veel!

Het voordeel van deze cocktail cheesecake is, dat je deze niet hoeft af te bakken en er daardoor ook geen scheuren in kunnen ontstaan. Deze taart met passievrucht maak je op basis van roomkaas, yoghurt Griekse stijl en slagroom. Hierdoor is de taart romig van smaak, maar niet te machtig! Je verwerkt limoen in de cheesecake en in de topping proef je de passievrucht. Deze combinatie in deze taart met passievrucht curd is echt heerlijk.

Deze passievrucht curd taart heb je in 30 minuten gemaakt. Daarna hoef je alleen nog even geduld te hebben, want de cheesecake moet circa 10 uur opstijven in de koelkast.

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Springvorm van 24 cm
  • Keukenmachine/Handmixer
  • Foodprocessor/Deegroller
  • Spatel
  • Theedoek
  • Zeef
Ingrediënten
Voor de bodem
  • 180 gram digestive koekjes
  • 50 gram roomboter
Voor de vulling
  • 300 gram roomkaas
  • 450 gram yoghurt Griekse Stijl (10% gram vet)
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 el limoensap
De topping
Bereidingswijze
  • Vet de bodem van de springvorm lichtjes in met een beetje boter en bedek met bakpapier.
  • Leg een schone theedoek in een zeef en zet deze op een bakje of mengkom. Schep in de theedoek de yoghurt Griekse stijl. Breng de randen van de theedoek bij elkaar en druk de yoghurt naar beneden zodat het vocht zich onttrekt. Laat de yoghurt even uitlekken en zet aan de kant.
  • Smelt voor de bodem de roomboter in een pannetje en maal de koekjes fijn. Dit kun je doen in een foodprocessor, maar je kunt de koekjes ook in een plastic zak doen en fijnmalen met behulp van een deegroller. Meng de gemalen koekjes met de roomboter en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van de lepel de gemalen koekjes goed aan.
  • Doe de roomkaas in een bakje en meng even kort los. Zet even opzij
  • Schenk de slagroom in de mengkom en klop bijna stijf. Voeg nu de yoghurt toe die achtergebleven is in de theedoek samen met de roomkaas en het limoensap. Meng alles kort door elkaar. Voeg dan de poedersuiker toe en klopt dit er kort doorheen, totdat de poedersuiker volledig is opgenomen in het beslag.
  • Giet het beslag op de bodem van de springvorm en strijk even glad met behulp van een spatel. Zet de taart voor 9 uur in de koelkast zodat deze op kan stijven.
  • Haal na 9 uur de taart uit de koelkast. Meng de passievruchten curd met de prosecco en verdeel deze over de taart. Zet de taart nog even 1 uur terug in de koelkast zodat de bovenkant ook goed koud wordt.
  • Garneer eventueel nog met een opengesneden passievrucht.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer lekkere taart recepten!