Pornstar Martini cheesecake

Pornstar Martini cheesecake

Je hebt cheesecake, maar je hebt ook deze Pornstar Martini cheesecake. Wat is dit een toppertje zeg! De Pornstar Martini is natuurlijk een hele bekende cocktail en deze cocktail zorgde voor mij voor inspiratie voor een passievrucht cheesecake! Deze no bake cheesecake bevat de smaken van passievrucht en limoen en in de topping is ook een beetje prosecco verwerkt.

Het voordeel van deze cocktail cheesecake is, dat je deze niet hoeft af te bakken en er daardoor ook geen scheuren in kunnen ontstaan. Deze taart met passievrucht maak je op basis van roomkaas, yoghurt Griekse stijl en slagroom. Hierdoor is de taart romig van smaak, maar niet te machtig! Je verwerkt limoen in de cheesecake en in de topping proef je de passievrucht. Deze combinatie in deze taart met passievruchten curd is echt heerlijk.

Deze passievrucht curd taart heb je in 30 minuten gemaakt. Daarna hoef je alleen nog even geduld te hebben, want de cheesecake moet circa 10 uur opstijven in de koelkast.

Passievruchten curd

Voor de topping van deze taart maak je zelf een passievruchten curd. Deze curd is één van de lekkerste toppings voor een taart als je het mij vraagt. Voor het maken van deze curd heb je maar vier ingrediënten nodig: suiker, roomboter, passievruchten en eieren. Neem snel een kijkje bij het passievruchten curd recept, zodat je aan de slag kan met de cheesecake!

Pornstar Martini cheesecake

Pornstar Martini cheesecake

Je hebt cheesecake, maar je hebt ook deze Pornstar Martini Cheesecake. Wat is dit een toppertje zeg! 
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Taart
Personen 8 personen

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Springvorm 20 cm
  • Keukenmachine/Handmixer
  • Foodprocessor/Deegroller
  • Spatel
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Theedoek
  • Zeef

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 125 gram Digestive koekjes
  • 25 gram roomboter

Voor de vulling

  • 200 gram roomkaas
  • 300 gram yoghurt Griekse stijl 10% vet
  • 125 ml slagroom
  • 70 gram poedersuiker
  • 1/2 limoen
  • 1 zakje klopfix

Voor de topping

  • 1 recept passievruchten curd zie recept website
  • 2 el prosecco
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 zakje klopfix

Bereidingswijze

  • Vet de bodem van de springvorm lichtjes in met een beetje boter en bedek met bakpapier.
  • Leg een schone theedoek in een zeef en zet deze op een bakje of mengkom. Schep in de theedoek de yoghurt Griekse stijl. Breng de randen van de theedoek bij elkaar en druk de yoghurt naar beneden zodat het vocht zich onttrekt. Laat de yoghurt even uitlekken en zet aan de kant.
  • Smelt voor de bodem de roomboter in een pannetje en maal de koekjes fijn. Dit kun je doen in een foodprocessor, maar je kunt de koekjes ook in een plastic zak doen en fijnmalen met behulp van een deegroller. Meng de gemalen koekjes met de roomboter en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van de lepel de gemalen koekjes goed aan.
  • Doe de roomkaas in een bakje en meng even kort los. Zet even opzij
  • Schenk de slagroom in de mengkom en klop stijf samen met het zakje klopfix. Voeg nu de yoghurt toe die achtergebleven is in de theedoek samen met de roomkaas en het limoensap. Meng alles kort door elkaar. Voeg dan de poedersuiker toe en klopt dit er kort doorheen, totdat de poedersuiker volledig is opgenomen in het beslag.
  • Giet het beslag op de bodem van de springvorm en strijk even glad met behulp van een spatel. Zet de taart voor minimaal 9 uur in de koelkast zodat deze op kan stijven.
  • Haal na 9 uur de taart uit de koelkast. Meng de passievruchten curd met de prosecco en verdeel deze over de taart. Zet de taart nog even 1 uur terug in de koelkast zodat de bovenkant ook goed koud wordt.
  • Als de taart klaar is klop je de slagroom stijf samen met de klopfix. Spuit een paar mooie toeven op de taart. Garneer eventueel nog met een de andere helft van de limoen of een opengesneden passievrucht.
  • Geniet ervan!