Pornstar Martini Cheesecake

Pornstar Martini Cheesecake
Taart – ? 30 min + 10 uur opstijven – ? 12-14 taartpunten

Je hebt cheesecake, maar je hebt ook deze Pornstar Martini Cheesecake. Wat is dit een toppertje zeg! De Pornstar Martini is natuurlijk een hele bekende cocktail. Deze cocktail zorgde voor mij voor inspiratie voor een cheesecake! Deze no bake pornstar Martini Cheesecake bevat de smaken van passievrucht en limoen en in de topping is ook een beetje prosecco verwerkt. Gelukkig niet veel, dus deze taart kan door iedereen worden gegeten!

Het voordeel van deze cheesecake is, dat je deze niet hoeft af te bakken en er daardoor ook geen scheuren in kunnen ontstaan. Deze Pornstar Martini Cheesecake maak je op basis van roomkaas, yoghurt Griekse stijl en slagroom. Hierdoor is de taart romig van smaak, maar niet te machtig! Je verwerkt limoen in de cheesecake en in de topping proef je de passievrucht. Deze combinatie is echt heerlijk.

Deze taart heb je in 30 minuten gemaakt. Daarna hoef je alleen nog even geduld te hebben, want de cheesecake moet circa 10 uur opstijven in de koelkast.

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Springvorm van 24 cm
  • Keukenmachine/Handmixer
  • Foodprocessor/Deegroller
  • Spatel
  • Theedoek
  • Zeef
Ingrediënten

Voor de bodem

  • 180 gram digestive koekjes
  • 50 gram roomboter

Voor de vulling

  • 300 gram roomkaas
  • 450 gram yoghurt Griekse Stijl (10% gram vet)
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 el limoensap

Voor de topping

Bereidingswijze
  • Vet de bodem van de springvorm lichtjes in met een beetje boter en bedek met bakpapier.
  • Leg een schone theedoek in een zeef en zet deze op een bakje of mengkom. Schep in de theedoek de Griekse yoghurt. Breng de randen van de theedoek bij elkaar en druk de yoghurt naar beneden zodat het vocht zich onttrekt. Laat de yoghurt even uitlekken en zet aan de kant.
  • Smelt voor de bodem de roomboter in een pannetje en maal de koekjes fijn. Dit kun je doen in een foodprocessor, maar je kunt de koekjes ook in een plastic zak doen en fijnmalen met behulp van een deegroller. Meng de gemalen koekjes met de roomboter en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van de lepel de gemalen koekjes goed aan.
  • Doe de roomkaas in een mengkom en meng even kort los. Schep dan de yoghurt die achtergebleven is in de theedoek in de mengkom samen met de slagroom en het limoensap. Meng het in circa 1 tot 2 minuten tot een glad geheel en voeg dan de poedersuiker toe. Klop dit er kort doorheen, totdat de poedersuiker volledig is opgenomen in het beslag.
  • Giet het beslag op de bodem van de springvorm en strijk even glad met behulp van een spatel. Zet de taart voor 9 uur in de koelkast zodat deze op kan stijven.
  • Haal na 9 uur de taart uit de koelkast. Meng de lemon curd met de prosecco en verdeel deze over de taart. Zet de taart nog even 1 uur terug in de koelkast zodat de bovenkant ook goed koud wordt.
  • Garneer eventueel nog met een opengesneden passievrucht.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer lekkere taart recepten!