Ga terug
Bladerdeeg appelringen

Bladerdeeg appelringen

Heerlijke appelschijven met daaromheen bladerdeeg, bestrooid met kaneelsuiker. Extra lekker door toevoeging van de honing.
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Gebakjes
Personen 20 stuks

Benodigdheden

  • Klokhuis verwijderaar
  • Rond uitstekertje circa 2-2,5 cm

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 appels middelgroot
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • honing
  • 1 ei

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het verse bladerdeeg alvast uit op je keukenblad en meng de kristalsuiker met de kaneel in een bakje.
  • Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de kontjes van de appel af en snijd de appel vervolgens in schijven van circa 1 cm dik. Herhaal deze stap voor alle appels. Je hebt in totaal 20 appelschijven nodig. Steek iedere appelschijf in het midden uit met je uitstekertje.
  • Leg de rol bladerdeeg met de brede kant naar je toe en snijd in 20 reepjes.
  • Wikkel het bladerdeeg om je appelschijf heen. Herhaal dit ook voor de overige appelschijven. Leg ze op de bakplaat.
  • Kluts het ei en smeer hiermee het bladerdeeg van je appelring in. Bestrooi de appelschijven met de kaneelsuiker en garneer iedere appelring met een beetje honing.
  • Plaats de appelringen in het midden van de oven gedurende 15 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Geniet ervan!