Ricotta pannenkoekjes met appel
Heerlijke luchtige pannenkoekjes door de ricotta die in het beslag is verwerkt.
Bereidingstijd 20 minuten min
Pannenkoekenbeslag
- 100 gram ricotta
- 50 gram bloem
- 1 ei
- 80 ml (plantaardige)melk
- 1/2 tl vanille-extract
- bakboter
Gebakken appel
- 1 appel
- 1/2 tl kaneel
- 10 gram rozijnen
Doe de bloem in een mengkom en voeg het ei toe. Meng door elkaar. Voeg de ricotta toe samen met het vanille-extract en meng erdoorheen. Schenk dan de melk erbij en kluts tot een glad beslag.
Verwarm een scheutje bakboter in de pan en bak in de pan pannenkoekjes van circa één kleine pollepel. Bak de pannenkoekjes in circa 2 tot 3 minuten per kant goudbruin op middelmatig vuur.
In de tussentijd dat je de pannenkoekjes bakt, schil je de appel. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Meng de appel met de rozijnen en de kaneel.
Verwarm in een andere pan ook een scheutje boter en bak de appel in circa 3 tot 5 minuten goudbruin en wat zachter.
Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer de gebakken appel erbij.
Tip: lekker om te serveren met een beetje poedersuiker of honing.