Ga terug
Ricotta pannenkoekjes met appel

Ricotta pannenkoekjes met appel

Heerlijke luchtige pannenkoekjes door de ricotta die in het beslag is verwerkt.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

Pannenkoekenbeslag

  • 100 gram ricotta
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • 80 ml (plantaardige)melk
  • 1/2 tl vanille-extract
  • bakboter

Gebakken appel

  • 1 appel
  • 1/2 tl kaneel
  • 10 gram rozijnen

Bereidingswijze

  • Doe de bloem in een mengkom en voeg het ei toe. Meng door elkaar. Voeg de ricotta toe samen met het vanille-extract en meng erdoorheen. Schenk dan de melk erbij en kluts tot een glad beslag.
  • Verwarm een scheutje bakboter in de pan en bak in de pan pannenkoekjes van circa één kleine pollepel. Bak de pannenkoekjes in circa 2 tot 3 minuten per kant goudbruin op middelmatig vuur.
  • In de tussentijd dat je de pannenkoekjes bakt, schil je de appel. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Meng de appel met de rozijnen en de kaneel.
  • Verwarm in een andere pan ook een scheutje boter en bak de appel in circa 3 tot 5 minuten goudbruin en wat zachter.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer de gebakken appel erbij.
  • Tip: lekker om te serveren met een beetje poedersuiker of honing.