Ga terug
Pasta ovenschotel met tonijn

Pasta ovenschotel met tonijn

Een simpele ovenschotel met verschillende groentes en tonijn. Makkelijk om te maken!
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta bijv. volkoren penne
  • 1 blikje tonijn 160 gram
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1/2 courgette
  • 1 paprika
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml water
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ui
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
  • Bakboter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal lichtjes in met bakboter.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en pel de knoflookteentjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de uiteindes van de courgette af en snijd ook in blokjes. Snijd de cherrytomaatjes in vieren.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok op middelhoog vuur en fruit hierin de ui aan in twee minuten en pers ook direct de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg de paprika en de courgette na 2 minuten toe en bak 3 minuten mee. Doe dan cherrytomaten erbij en bak nogmaals 4 minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe samen met de Italiaanse kruiden en roer dit er goed doorheen. Doe dan het water en de tonijn erbij en laat het geheel op laag vuur 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de tomatensaus. Meng alles goed door elkaar en schep het geheel in de ovenschaal.
  • Garneer met de geraspte kaas en zet de ovenschaal voor 25 minuten in het midden van de oven totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet ervan!