Ga terug
Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

Een gerecht dat binnen 15 minuten op tafel staat? Dat is deze pasta met zalm en spinazie. Extra lekker door het frisse ricottamengsel.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram verse parpadelle/tagliatelle
  • 400 gram verse spinazie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram ricotta
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1/4 citroen
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de ricotta los in een schaaltje en pers de citroen ook boven het schaaltje uit. Meng dit erdoorheen.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en scheur de spinazie er grof boven. Laat de spinazie goed slinken. Laat de spinazie even uitlekken en schep de spinazie dan terug in de pan en zet het vuur laag.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan op laag vuur.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de spinazie. Meng dan de ricotta erdoorheen en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Snijd de zalm in stukjes en roer dit nog door de pasta heen.
  • Verdeel de pasta met zalm en spinazie over twee borden en verdeel de pijnboompitten eroverheen.
  • Geniet ervan!