Ga terug
Shepperd's pie met bloemkoolpuree

Shepperd's pie met bloemkoolpuree

Een heerlijke shepperd's pie maar dan met bloemkoolpuree in plaats van aardappelpuree. Ook echt een aanrader!
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 25 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Staafmixer

Ingrediƫnten
  

Voor de bloemkoolpuree

  • 450 gram bloemkoolroosjes
  • 10 gram roomboter
  • 1 scheutje melk
  • 1/2 tl nootmuskaat

Voor het gehaktmengsel

  • 200 gram rundergehakt
  • 2 winterpenen
  • 1 ui
  • 70 gram tomatenpuree
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1/2 klein blikje mais
  • 75 gram doperwten
  • 2 el worcestersaus
  • 125 ml kokend water
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de ovenschaal in met een beetje boter.
  • Kook de bloemkoolroosjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil in de tussentijd de wortels en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui.
  • Doe het gehakt samen met de wortel in een pan en bak het geheel totdat het gehakt rul is. Bak dan de ui 2 minuten mee.
  • Voeg dan de kruiden, worcestersaus en de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar. Doe dan de doperwten en het mais erbij samen met het kokende water en het halve runderbouillonblokje. Laat het geheel op laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • In de tussentijd kan je de bloemkoolpuree maken. Giet de bloemkool af en druk het vocht een beetje uit de bloemkool. Pureer de bloemkool met een staafmixer en voeg de roomboter en een scheutje melk toe. Meng ook het nootmuskaat erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel hierover de bloemkoolpuree. Strijk even netjes glad. Strooi de kaas over de bloemkoolpuree en zet de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 25 minuten totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet ervan!