Ga terug
Carrot cake pannenkoekjes

Carrot cake pannenkoekjes

Heerlijke fluffy carrot cake pannenkoekjes. Ideaal om meteen groenten aan je ontbijt toe te voegen.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Personen 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 35 gram volkoren tarwemeel
  • 1 ei
  • 80 gram Griekse yoghurt + extra om te garneren
  • 50 gram fijngeraspte wortel + extra om te garneren
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden + extra om te garneren
  • 1 tl bakpoeder
  • 10 gram rozijnen
  • 10 gram pecannoten
  • Bakboter

Bereidingswijze

  • Doe de Griekse yoghurt in een mengkom en voeg het ei toe. Meng door elkaar met behulp van een garde of vork.
  • Voeg dan het volkoren tarwemeel samen met het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe. Meng dit er ook voorzichtig doorheen.
  • Hak de pecannoten grof en voeg deze toe aan het beslag samen met de geraspte wortel en de rozijnen. Meng dit er even kort doorheen.
  • Verwarm een pan op laag vuur en verwarm hierin een klein scheutje bakboter. Ik gebruik zelf altijd een kwastje om de bakboter goed uit te smeren. Zo gebruik je wat minder boter.
  • Als de pan goed warm is voeg je een grote eetlepel per pannenkoek toe aan de pan. Doe zoveel pannenkoekjes in de pan als past. Bak de pannenkoekjes in circa 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en gaar. De eerste pannenkoekjes duren vaak iets langer dan de tweede ronde. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien zodra de bovenkant een beetje begint op te drogen en kleine belletjes ontstaan. Leg de pannenkoeken op een stapel op je bord.
  • Garneer de carrot cake pannenkoekjes met wat Griekse yoghurt, koek- en speculaaskruiden en geraspte wortel.
  • Smakelijk eten!