Ga terug
Bananenbrood met golden spices

Bananenbrood met golden spices

Bananenbrood met golden spices, net even wat anders dan een klassiek bananenbrood. Door de kruiden, krijgt het bananenbrood ook een goudgele kleur.
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 45 minuten
Gang Tussendoortje
Personen 10 personen

Benodigdheden

  • Cakeblik 25 cm
  • Bakpapier
  • Hakmolentje
  • mengkom
  • Vork

Ingrediënten
  

  • 250 gram speltbloem
  • 60 gram dadels
  • 3 overrijpe bananen
  • 50 ml plantaardige melk
  • 25 gram honing
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 el golden spices
  • 1 el water
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl vanillearoma/vanille-extract
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed je bakblik met het bakpapier.
  • Doe de dadels in een schaaltje en zet ze onder kokend water. Laat 5 tot 10 minuten wellen.
  • Schil de appel en snijd in hele kleine stukjes. Voeg de kaneel toe samen met de eetlepel water. Zet voor 2 minuten in een magnetron of warm op in een klein pannetje totdat de appel zacht is. Doe vervolgens de appel in een hakmolentje en pureer glad. Je kunt dit eventueel ook met een staafmixer doen.
  • Doe de bananen in de mengkom en prak ze met behulp van een vork. Voeg de gepureerde appel toe en roer dit erdoorheen.
  • Haal de dadels uit het water en doe ze in het hakmolentje. Hak tot kleine stukjes en voeg ze toe aan de mengkom samen met de melk en roer dit erdoorheen.
  • Meng in een apart kommetje de baking soda met de appelazijn.
  • Doe nu het vanille-extract samen met het baking soda, het meel, de honing, de golden spices en het snufje zout bij de bananen. Meng alles goed door elkaar, totdat er een mooi beslag ontstaat. Verdeel het beslag over je cakeblik en strijk glad.
  • Bak het bananenbrood met golden spices in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 45 minuten.
  • Snijd in plakken en geniet ervan. Erg lekker met bijvoorbeeld amandelpasta of hazelnootpasta.