Tiramisu inspired overnight oats
Dit overheerlijke ontbijtje is geïnspireerd op een tiramisu, maar dan wel anders! Overnight oats met espresso erdoorheen, met daarop vanille kwark, geraspte pure chocolade en een halve lange vinger.
Bereidingstijd 10 minuten min
Voor de overnight oats
- 30 gram havermout
- 10 gram chiazaad
- 25 ml espresso
- 75 ml (plantaardige)melk
- 100 gram vanille kwark
- 1 tl honing
Voor de toplaag
- 300 gram vanille kwark
- 10 gram pure chocolade het liefst meer dan 70% cacao
- 1 lange vinger
Start met het maken van de overnight oats. Doe de havermout en het chiazaad in een schaaltje en schenk hierop de melk en de espresso. Voeg de kwark en de honing toe en meng alles goed door elkaar.
Schenk het mengsel in twee glaasjes en zet afgedekt voor een nacht in de koelkast.
De volgende ochtend roer je de vanille kwark los. Verdeel de kwark over de twee glaasjes.
Rasp de pure chocolade en verdeel deze over de twee glaasjes. Breek de lange vinger doormidden en steek deze in je overnight oats.
Geniet ervan!