Appel perzik crumble
Heerlijke warme appel en perzik met daarop een zoete crumble.
Bereidingstijd 10 minuten min
Oventijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
- 2 appels
- 2 perziken
- 40 gram kristalsuiker
- 40 gram bloem
- 35 gram roomboter koud
- 10 gram bruine basterdsuiker
- 2 el water
- bakboter
Verwarm de oven voor op 200°C en vet het ovenschaaltje in.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Was de perziken, verwijder de pit en snijd ook in stukjes. Meng de appel- en perzikstukje met de bruine basterdsuiker en verdeel over de bodem van het ovenschaaltje. Voeg ook het water toe.
Doe de bloem en de suiker in een mengkom en meng door elkaar. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Meng het geheel met je handen tot een kruimels. Verdeel over de appel en perzik.
Plaats de appel perzik crumble in het midden van de oven en bak in circa 30 minuten goudbruin.
Haal uit de oven en serveer eventueel met een bolletje ijs. Geniet ervan!