Avocado toast met ei
Een heerlijke getoaste boterham met avocado, gebakken tomaatjes en een gekookt eitje. Lekker als ontbijt of lunch.
Bereidingstijd 15 minuten min
- 1 avocado
- 2 eieren
- 2 boterhammen bijv. zuurdesem
- 200 gram cherrytomaatjes
- 2 el water
- 2 tl limoensap
- 1 tl paprikapoeder
- zout&peper
- olijfolie
Kook het eitje zoals jij wilt. 4 à 5 minuten voor een zachtgekookt eitje of 7 à 8 minuten voor een hardgekookt eitje.
Toast de boterhammen in een broodrooster of je kan de boterhammen toasten in een droge koekenpan. Bak ze dan circa 2 minuten per kant wat krokanter.
Verwijder de pit van de avocado en verwijder het vruchtvlees. Prak de avocado samen met het limoensap en het paprikapoeder fijn en breng op smaak met zout en peper.
In de pan waar je de boterhammen in hebt getoast, verwarm je een klein scheutje olijfolie. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak deze circa 3 minuten, totdat ze wat zachter worden. Voeg dan het water toe en bak nog 1 minuutje. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd vervolgens in plakjes.
Verdeel de avocado over de boterhammen en schep hierop de tomaatjes. Voeg tot slot de plakjes ei toe.
Geniet ervan!