Ga terug
Blondies met appel en kaneel

Blondies met appel en kaneel

Deze blondies moet je echt proberen! Heerlijk smeuïg en gevuld met stukjes appel en kaneel!
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Gebakjes
Personen 16 personen

Benodigdheden

  • Vierkante bakvorm (20x20 cm)
  • Bakpapier
  • Keukenmachine/Handmixer
  • Spatel

Ingrediënten
  

Voor de blondies

  • 150 gram roomboter
  • 85 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 95 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 185 gram bloem
  • snufje zout

Voor de appelvulling

  • 150 gram appelstukjes
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Voor de topping

  • 25 gram kristalsuiker
  • 1/2 tl kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Vet je bakvorm lichtjes in met een beetje boter en bekleed zowel de bodem als de randen met bakpapier.
  • Doe de eieren in de mengkom van je keukenmachine samen met de lichtbruine basterdsuiker, de witte basterdsuiker, het vanille-extract en het zout. Klop het geheel in circa 5 minuten luchtig.
  • Doe de roomboter in een steelpan en smelt deze. Meng in de tussentijd de appelstukjes met de kaneel en de kristalsuiker.
  • Giet de gesmolten roomboter straalsgewijs bij de eieren en suiker en meng dit kort door elkaar.
  • Voeg dan de bloem toe en spatel dit erdoorheen. Doe dan de appel erbij en spatel dit er ook voorzichtig doorheen.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad. Mix de overige suiker met de kaneel en strooi dit over het beslag.
  • Bak de blondies met appel en kaneel in het midden van de oven gaar in circa 30 tot 35 minuten.
  • Haal uit de oven en laat de blondies volledig afkoelen in de vorm.
  • Snijd vervolgens in 16 stukken en geniet ervan!