Verwarm de oven voor op 170°C. Vet je bakvorm lichtjes in met een beetje boter en bekleed zowel de bodem als de randen met bakpapier.
Doe de eieren in de mengkom van je keukenmachine samen met de lichtbruine basterdsuiker, de witte basterdsuiker, het vanille-extract en het zout. Klop het geheel in circa 5 minuten luchtig.
Doe de roomboter in een steelpan en smelt deze. Meng in de tussentijd de appelstukjes met de kaneel en de kristalsuiker.
Giet de gesmolten roomboter straalsgewijs bij de eieren en suiker en meng dit kort door elkaar.
Voeg dan de bloem toe en spatel dit erdoorheen. Doe dan de appel erbij en spatel dit er ook voorzichtig doorheen.
Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad. Mix de overige suiker met de kaneel en strooi dit over het beslag.
Bak de blondies met appel en kaneel in het midden van de oven gaar in circa 30 tot 35 minuten.
Haal uit de oven en laat de blondies volledig afkoelen in de vorm.
Snijd vervolgens in 16 stukken en geniet ervan!