Verwarm de oven voor op 180°C en vet je ovenschaal in.
Wel de rozijnen 10 minuten in een bakje met lauwwarm water en smelt de roomboter in steelpannetje op laag vuur.
Schil vervolgens de appel en snijd ook deze ter grootte van dobbelstenen. Snijd ook de melkbroodjes in stukjes ter grootte van dobbelstenen. Doe de appels in een ruime mengkom en voeg hieraan de stukjes brioche toe.
Breek het ei in een andere mengkom en voeg hieraan de melk, de gesmolten boter, de kristalsuiker, het vanille-extract en de kaneel toe. Klop met een garde het geheel goed door elkaar.
Dep de rozijnen droog en voeg deze toe aan het brood en de appel. Schep alles even goed door elkaar.
Giet je melkmengsel in de schaal met het brood. Schep alles weer goed door elkaar totdat het melkmengsel volledig door het brood is opgenomen. Meng voorzichtig, zodat de stukjes stokbrood niet kapot gaan.
Verdeel het broodmengsel over de ovenschaal en druk zachtjes aan.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de brioche broodpudding in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi de broodpudding voor serveren met nog een beetje poedersuiker als je dat lekker vindt!