Croque monsieur
Een heerlijke smeuïge tosti, gevuld met ham en kaas en bovenop een romige bechamelsaus met wat extra kaas.
Bereidingstijd 10 minuten min
Oventijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 4 witte boterhammen
- 2 plakken ham
- 2 plakken kaas
- 150 ml melk
- 15 gram roomboter
- 15 gram bloem
- 2 handjes geraspte kaas
- Smeerboter
- snufje zout en peper
- snufje gemalen nootmuskaat
Verwarm de oven voor op 200°C.
Besmeer 2 boterhammen met boter en leg deze met de boterkant naar boven. Beleg beide boterhammen met een plak kaas en een plak ham en leg de overige 2 boterhammen (zonder boter) erbovenop.
Nu is het tijd om de bechamelsaus te maken. Smelt hiervoor de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Als alles gesmolten is, dan mag de bloem erbij. Roer de bloem goed door de boter met behulp van een (houten) lepel. Laat dit even garen (dit duurt circa 2 tot 3 minuten). Blijf wel goed doorroeren. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf het goed kloppen met de garde. De bechamel is goed als deze wat dikker van structuur is. Voeg dan het zout en peper toe, samen met de nootmuskaat en meng dit er nog even goed doorheen.
Verdeel de bechamelsaus over de bovenkant van de tosti’s en bestrooi daarna beide tosti’s met een handje kaas.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tosti’s erop. Bak de tosti’s in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin. Ik koos ervoor om de laatste 2 minuten de bakplaat hoger in de oven te plaatsen en de oven op de grillstand te zetten. Dit zorgde ervoor dat de tosti nog wat bruiner kleurde!
Haal de tosti’s uit de oven. Dan kan je nu echt gaan genieten!