Ga terug
Dahl met spinazie en feta

Dahl met spinazie en feta

Dahl met spinazie en feta. Een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol met kruiden. Dit gerecht is lekker romig van smaak door het gebruik van kokosmelk.
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram rode linzen (ongekookt)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 el garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 75 gram feta
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 300 ml kokend water + evt. extra
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 kleine naanbroodjes

Bereidingswijze

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok op laag vuur en voeg de linzen toe samen met de tomatenblokjes en alle kruiden. Meng 1 minuut goed door elkaar. Meng het kokende water met het groentebouillonblokje en voeg toe aan de wok samen met de kokosmelk. Laat het geheel nu circa 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Zorg ervoor dat je net voor het eind dat de dahl klaar is, je de naanbroodjes afbakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Zodra de linzen bijna gaar zijn scheur je de spinazie grof boven de wok. Laat de spinazie nu slinken. Voeg ook de helft van de feta toe door deze te verbrokkelen boven de pan en roer dit erdoorheen.
  • Als de linzen gaar zijn, verdeel je de dahl met spinazie en feta over twee borden en garneer je het met de overige feta.
  • Geniet ervan!