Ga terug
Gazpacho

Gazpacho

Een heerlijke koude Spaanse soep op basis van rauwe groenten zoals tomaat, paprika en komkommer.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Blender

Ingrediƫnten
  

  • 750 gram tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 komkommer
  • 2 sneetjes wit brood
  • 3 el rode wijnazijn
  • 55 ml olijfolie
  • Zout&Peper

Bereidingswijze

  • Snijd een klein stukje van de komkommer af en leg apart. Snijd de rest van de komkommer grof. Pel de rode ui en de knoflookteentjes. Snijd de rode ui en de paprika grof. Snijd de harde kern uit de tomaten en snijd vervolgens de tomaten grof. Snijd de korstjes van het brood af en gooi deze weg.
  • Doe de komkommer, de tomaten, de paprika, de rode ui, de knoflookteentjes, de rode wijnazijn, het brood en de olijfolie in de blender. Breng op smaak met voldoende zout en peper. Blend het geheel helemaal fijn.
  • Schenk de gazpacho in vier glaasjes of kommen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Verdeel de soep over 4 glaasjes of kommen. Snijd het stuk komkommer dat je nog over had in stukjes en verdeel over de soep.
  • Geniet ervan!