Gyrosschotel met pita
Een heerlijke bordje vol, dat je brengt in de Griekse sferen. Een salade met feta, zelfgemaakte pita en kip met gyroskruiden
Bereidingstijd 30 minuten min
- 250 gram kipdijfilet
- 3 tl gyroskruiden
- 1/2 komkommer
- 200 gram tomaatjes
- 1 kleine rode ui
- 75 gram feta
- 4 pitabroodjes
- 4 el tzatziki
- olijfolie
Maak je gebruik van kant-en-klare pitabroodjes, bak deze dan af in de oven volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Snijd in de tussentijd de kipdijfilet in reepjes en breng op smaak met de gyroskruiden. Zet een pan op laag vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de kipdijfiletreepjes op middelhoog vuur in 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar.
Snijd in de tussentijd de komkommer en de tomaatjes in stukjes. Meng door elkaar. Snipper de rode ui en voeg deze toe. Verkruimel tot slot de feta erboven en meng alles voor een laatste keer door elkaar. Snijd je pitabroodjes in puntjes.
Nu is het al tijd om de borden op te maken. Verdeel de salade over de twee borden evenals de kipdijfilet. Voeg tot slot de pitabroodjes toe en schep wat tzatziki in het midden van het bord.
Geniet ervan!