Havermouttaartje met speculoos
Een heerlijk warm havermouttaartje met een kern van speculoos. Zo wordt ontbijten pas echt leuk!
Bereidingstijd 5 minuten min
Oventijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
- 30 gram havermout
- 1 ei
- 50 ml melk
- 1 appel geraspt
- 10 gram speculoos pasta
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 tl vanille-extract
- 1/2 tl bakpoeder
- boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 200°C en vet het ovenschaaltje in met een beetje boter.
Doe eerst de havermout in een hakmolentje en maal fijn. Voeg dan het ei, de melk, de koek- en speculaaskruiden, het vanille-extract en het bakpoeder toe. Meng het geheel nogmaals door elkaar. Spatel nu de geraspte appel erdoorheen.
Giet de helft van het beslag in het overschaaltje en leg de speculoos pasta erop. Giet dan de rest van het beslag eroverheen en plaats het ovenschaaltje gedurende 20 tot 25 minuten in het midden van de oven totdat het taartje mooi goudbruin kleurt.
Geniet ervan!